maanantai 22. syyskuuta 2008

20 ja 21.9. toko kokeita


Minttu osallistui Seinäjoen tokoon.
Tuomarina Veijo Kinnunen.

Paikallamakuu oli tuttuun tyyliin varma ja vakaa. Paikallamakuun jälkeen menin viereiselle kentälle hieman virittelemään koiraa ja muistuttelemaan mieleen että mitä toko on. Minttu vaikutti melko vaikealta ja hankalalta. Mieluummin nuuhki lyhtypylvästä kapula suussa, kuin toi sen minulle. Pienen sanallisen palautteen jälkeen Minttu alkoi työskennellä. Nouti kapulan ja toi sen vierelle, pysähtyi pitkällä matkalla käsimerkistä ja sai palkaksi pallon sekä teki takapalkalla kaukokäskyt. Hetkeksi tyttö joutui autoon odottamaan vuoroaan. Juuri meitä edeltäneen koiran suorituksen aikana otin Mintulle seuraamista. Otin kouran pohjalle runsaasti nameja ja palkkasin ja kehuin lyhyin välein. Kokoajan jatkoin menoa, namit syötiin lennosta. Tästä seuraamisesta mentiin melko suoraviivaisesti kehään ja suorittamaan. Minttu yllätti mut täysin. Se seurasi juuri oikealla paikalla ja kontaktissa. Ihan koko seuraamisen. Se ei edes äännellyt.

Paikallamakuu 10
seuraaminen 9,5
liikkeestä maahan 8,5
luoksetulo 9
liikkeestä seisominen 10
nouto 8,5
kaukot 10
hyppy 0
kokonaisvaikutus 10

liikkeestä maahanmenossa tuomari tulkitsi jonkun asian minussa kaksoiskäskyksi. En tiedä mitä tapahtui. Luoksetulo oli kohtuullinen, ei ihan niin napakka kuin yleensä.
Noudossa Minttu hiukan pelasi kapulalla ja toi hiukan huonosti vierelle.
Kaket Minttu suoritti liikkumatta milliäkään mihinkään suuntaan. estehypyssä Mintulla mopo karkas käsistä ja HOP käskyllä se alkoi suorittaa agilityn kaltaisesti ja runsaalla irtoamisella. Istu käskyllä minttu hidasti vauhtia ja kääntyi kävelemään mua kohden. Käveli sitten esteen ohi.

Pisteet riittivät kuitenkin ykköstulokseen. kokonaisuutena Minttu työskenteli ihan uskomattoman hyvin ja mielettömällä innolla. Yhteistyö oli nautittavaa. Usein on huomannut kokeissa, että vähän sinnepäin tehdyistä liikkeistä saa enemmän pisteitä ja "tekemisen meiningillä" arvostelu on tiukempi. Nyt tuntui siltä, että ekaa kertaa päästiin tiukempaan arviointiluokkaan :)

Mintulle 170 pistettä AVO1 tulos sija 3 ja TK2 koulutus tunnus!!!!!Minttu oli ilmoitettu seuraavalle päivälle Vaasaan. Mintun VOI luokan liikkeet ovat lapsen kengissä, joten Urpo vaihtui paikkaamaan Minttua.

Urpolla alokasluokassa tuomarina Erkki Shemeikka.

Luoksepäästävyys 10
paikallamakuu 10
seuraaminen kytkettynä 8,5
seuraaminen irti 8,5
liikkeestä maahan 9
luoksetulo 8,5
liikkeestä seisominen 9,5
estehyppy 8
kokonaisvaikutus 8

yhteensä 177,5p ALO1 tulos ja sija 2./8

Luoksepäästävyydessä Urpo nousi ja "ui tuomarin liiveihin." Yllättäen tuomari piti sitä positiivisena asiana ja antoi täydet pisteet.
Paikallamakuu onnistui hyvin. Tosin välittömästi "kiitos" sanan jälkeen Urpo heittäytyi takaisin maahan.
seuraamiskaavio oli kamala. Liikkeelle, seis, liikkeelle, käännös vasempaan, piiiiiiiiiitkä suora, käännös vasempaan, täyskäännös, käännös oikeaan, juoksuun mars, sitten juostiin onneksi koko se pitkä suora, käyntiin samantien oikealle. pysähdys, liikkeelle ja melkein heti seis. Alokasluokan koiralle yli kentänmitan seuraaminen ilman käännöksiä ja ns "tapahtumia" oli aika rankka. Urpo otti hieman väliä minuun, mutta suoritti kaksi nälkävuosiseuraamista samalla ravalla ja mielestäni urhoollisesti.
Liikkeestä maahan. Muten hyvin, mutta jouduin antamaan alkupätkän seuraamiseen kaksoiskäskyn. Poika meinasi jätättää. Taas heti "kiitos" sanan jälkeen Urpo humpsahti maahan takaisin.
Luoksetulossa eteenistuminen oli hieman väljä. Muuten hyvä. Tuomari taisi löytää jotain vikaa lopun perusasennosta.
Liikkeestä seisominen taisi mennä hyvin, en tiedä mistä pistevähennys tuli.
Hypyn jälkeen urpon mielestä "vierelle" tarkoitti jo ilmiselvästi maahanmenoa.

Kokeen aikana Urpo keskittyi ihan uskomattomalla kärsivällisyydellä ja tekemisen innolla hommiin. Se oli haljeta onnesta, kun seuruutin sen pois kehästä ja se sai palkaksi kehuja ja kasan nameja. Puolentoista tunnin kotimatkan jälkeen Urpo oli vielä ihan tohkeissaan. Se loisti ja täpisi ja tepuutti. Urpo oli saanut olla reissussa äipän kanssa ihan kahdestaan. Urpon mielestä maailman ihanin asia on saada äippä tyytyväiseksi. Koko illan Urpo hehkui iloa ja intoa. Ihan uskomaton pikkupoika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti