perjantai 12. syyskuuta 2008

Agikisa HämeenlinnaMinttu ja Ilona starttasivat Hämeenlinnassa.
Minttua ohjaa Kiira Lehto. Minä en Mintulle mitään voi, liikaa lellinyt "esikoistani" ja katsonut asioita sormienvälistä. Kiira on huomattavasti nopeampi juoksemaan kuin minä, joten hää ehtii paljon paremmin Mintun koukauksiin mukaan.

Hämeenlinnassa Minttu teki kaksi HYLättyä tulosta... ja samalla näytti Kiiralle miten sama koira voi olla radalla kuin ainakin kolme eri koiraa.


Mintulla on mopo karkaamassa.. ihan loistava ilme! Kiitos kuvaajalle (Kuva: Johanna Kuusi)

Ilonan kanssa on raskasta mennä kisaamaan. Jännittää on turha, se ei paranna suoritusta millään muotoa. Lepsulla ja rennolla asenteella Ilona juoksee rimojen ali ja löntystelee kuin olisi päiväkävelyllä. Jos minä saan lietsottua itseni kunnon angstiin, kiukkuun ja keskittymiseen, saattaa Ilonankin asenne tulla esiin. Ilonahan pitää agilitysta jokseenkin jonkinverran. Ehkä kuitenkin eniten palkasta, jonka saa siitä. Ilona inhoaa liiallista urheilua, kuten minäkin. Homman täytyy siis mennä kerralla putkeen.

Ekalla radalla kummalalkin asenne oli kohdallaan. Suoritettiin rata puhtaasti ja ylitettiin aika reilulla kolmella sekunnilla. Tuloksella päästiin kolmanneksi ja kivuttiin palkinnoille.


Kuva: Kiira Lehto

Toisella radalla tunsin itseni hiukan väsyneeksi, yritin silti lietsoa kunnon kiukun sekä itseeni, että koiraan. Itseni kohdalla onnistuin ja suorastaan yliyritin. Ilona otti löysemmällä asenteella. Näön vuoksi hiukan louskutti ja ihan huvilleen haisteli tarkkaan kontakteilla... ja meillä se palkka kontaktilla on äärettömän harvoin. Ilona siis ehti hämmästellä esteiden rakenteita ja muuten vaan maisemia kesken radan. Rata oli taas puhdas, mutta niin yliaikainen, että ohjaajalta meinas kärvähtää käämi lopullisesti. Nykyisillä ajoilla ohjaajan persuksen alunen pitäisi olla jalkoja täynnä ja koiran liftata jonkun bordercollien reppuselkään. Toinen vaihtoehto olisi päästää koira katsomaan rataa sen viiden minuutin ajaksi ja huudella vaan ohjeita reunalta. Kyllähän se sitten reitin osaisi ja juoksisi ulkomuistista. Paitsi että se on porokoira, se menisi suoraan alusta loppuun ja haukkuisi lihapullaa palkkioksi raskaasta työstä.

Minttu maxi1 ja ohjaajansa Kiira
A radalla hyl
B radalla hyl

Ilona maxi2
A radalla yliaikanolla, tulos 3,35 sija 3.
B radalla yliaikanolla, tulos 8,42Ei kommentteja:

Lähetä kommentti