tiistai 8. heinäkuuta 2008

heinäkuun alkupuoliIlonan ja Mintun kanssa tokoa Poutun kentällä.

Jostain kumman syystä koirat on aina pelanneet hyvin tällä kentällä. Paikassa taitaa olla taikaa :D

Otin ensin kiihko-eläimen. Ilona suoritti seuraamista pitkän kaavan kautta. Mentiin kentän laidsasta laitaan. pysähdeltiin, kääntyiltiin ja otettiin juoksupätkää. Palkkailin äärettömän kaukaisin välein. Kahden liikkeen välimatkan pidin sen kontaktissa ja kehuin. Tuntuisi auttavan innostuksen ylläpidossa. Ainakin on ihan kokeilemisen arvoinen juttu seuraavassa kokeessa.

Liikkeestä maahan onnistui täysin, luoksetulo pitkältä matkalta oli ihan täydellinen. Myös liikkeestä seisominen onnistui. Ilona sai palkan suunnilleen jokatoisesta liikkeestä, yleensä palkkasin perusasennosta. Otin toisen luoksetulon ja lisää seuraamista. Koira jaksaa jaksaa ja jaksaa. Mieletön kontakti. Ilona alkoi jopa painostaa minua seuraamisessa ja tehdä sitä mitä sanon "kuolaposki belggariksi".

Loppuun otin paikallamakuun. Paikallamakuusta en palkannut. Jatkoin suoraan seuraamisella ja siitä liikkeestä seisominen. Palkkaus tuli vasta seisomisen jälken perusasennossa. Ilona puhkui vielä tekemisen halua. Vein sen kuitenkin autoon ja otin vuoroon Mintun.

 

Ensin paikallamakuu. Vein Mintun kentän toiseen päähän, laitoin makuulle ja aloin miettiä että minne pääsisin piiloon. Huomasin että ainoa paikka oli oman auton takana koko hemmetin ison kentän toisella laidalla. Käveleskentelin sitten sinne. Odotin auton takana 3 minuuttia. Minttu siirsi kerran lonkka-asentoa ja muunti itsensä vinoon. Muuten pysyi kohtuullisen hyvin. HIukan kuikuili ympärilleen.

Siirryttiin seuraamisiin. Minttu hiukan edisti, mutta piti into pinkeänä kontaktia kokoajan. Vasemmalle käännökset olivat vaikeita, muuten ihan mieletön suoritus.

Luoksetulon pysäytykset kusee. Otin pitkän matkan. Minttu lähti kuin ohjus. Eipä siinä paljon mun huitomiset auttanut. Minttu pysähtyi 5 metrin matkan jälkeen. Saisi olla melkoisen pitkärunkoinen koira, jotta tuo pysähtyminen olisi hyväksyttävä.

Otin sen uudestaan ja sama juttu. Tosin se tuli luo hiukan hitaammin. Otin väliin liikkeestä maahanmenon ja liikkeestä seisomisen. Ne sentään onnistuivat kuten aina. Seisomisessa Minttu liikutti aavistuksen etutassuja, kun kaivoin sille namia taskusta. Tyhymä minä. Otin vielä yhden luoksetulon pysäytyksen. Nyt ainoastaan huusin STO! Pysähtyi se. tosin luoksetulo vauhtikin oli enää reipasta ravia. Pitäisiköhän siirtyä taas pallolla pysäyttämiseen? Suhteet 9 palloa ja yksi tyhjä?? argh. Olen kyllä 98 prosenttisen varma, että takapalkalla ei pysähdy kokeessa. Minttu on kokeessa aina kuin jousilla.. ei se ehdi.

Noudossa tuli kans ongelma. Minttu varasti kapulalle. Minä perkele karjasin EI! kun hämmästyin sitä. Otin perään uuden. Minttu meni kapulalle, mutta meinasi jäädä seisomaan kapula suussa. Kutsuin luo ja koitin piristää. Otin vielä yhden. Oikein huolellisesti käskin Mintun paikalle. nyökkäsin valmiin merkiksi ja viskasin kapulan. odotin jonkin aikaa ja sanoin OTA! heleäin iloisen pirteästi. Nyt Minttu toi kapulan ja teki kaiken niin kuin pitikin. Sai palkaksi riekkua kapulalla.

Kaukokäskyissä laitoin takapalkan ja 6 metrin matkan. Tein koko sarjan hitain välityksin. Minttu pelasi täydellisesti. Vapautin sen takapalkalle vasta perusasennon jälkeen. Matkalla autolle annoin Mintun hakea kapulaa ja iloita sillä.

 

Perhoserkkari sunnuntaina 6.7. Tuomarina Pat Munn

Topi esiintyi valioluokassa ja sai EH:n.


Topi osallistui myös Anmar kennelin kasvattajaluokkaan. Meidän valkorunkoiset perhoset olivat 4. paras kasvattajaluokka ja saivat KP:n.


Topin arvostelu oli hieman vaikealukuinen ja siitä puuttui sanoja ja lauseita välistä. Sen verran saimme selville, että tuomari piti Topin päätä kauniina, ihasteli erityisesti Topin turkkia ja plyymejä.

 

Otin erkkarista runsaasti kuvia. Ne löytyvät Kielapihkan 1g galleriasta.

 

 

Mätsari ja möllitoko Kauhavalla 5.7.

Urpo esiintyi isoissa koirissa. Se sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut ryhmässä. Ilmeisesti pojankoltiainen merkkasi kehässä juoksuisen nartun. Nami ja houkuttelu ei tehonnut ollenkaan. No eikös ne poijjaat ole hieman sellaisia ..heikkoina tyttöjen perään.

Topi esiintyi pienissä koirissa ja sai punaisen nauhan. Ryhmässä Topi yllätti positiivisesti ja esiintyi erittäin sievästi. Topi oli punaisten ykkönen. Jäimme siis odottelemaan ryhmäkehiä. Ryhmässä oli sinisten ja punaisten voittajat, yhteensä 6 koiraa. Siellä Topi sijoittui toiseksi!! BIS1 oli sininen tanskandoggi. Topi jaksoi ihastuttaa positiivisella käytöksellään kehän loppuun asti.

Ilona osallistui helpotettuun alokasluokan möllitokoon.

Paikallamakuussa se laskeutui hitaasti hitaasti maahan. Seuraamisissa ja luoksetulossa se perusasento tahtoi hukkua. Ilona jäi vain seisomaan viereeni. Hypyn kanssa Ilona sitten muisti että esteen takana otetaan istuminen.. eh. Pisteitä tuli silti hienosti. Lopulliset pisteet olivat 97pistettä/100. Pari huonoiten mennyttä osiota jätettiin kaikilta pois. Ilona voitti möllitokon ja sai huikeat määrät palkintoja.

Päivän saalis oli huikea. Kauhavalla on mielettömät mätsari järjestelyt.

Emäntä ja koirat sai mm. takin, ison treenikassin, isohkon maton, fantasiakirjan, mustin ja mirrin lahjakortteja 40 euron arvosta, valtavat pokaalit, kolme säkkiä jahtia ja vahtia, kauppakassin, juoksuhousut pikkuriikkiselle koiralle, kärpäslätkän, kaksi koirapyyhettä, keraamisen ruokakipon, pinkin fleksin alle 25kg koiralle, faunattareen lahjakortin, kumisen motivaatiopatukan, vinkulelun, heijastinpantoja, neuletakin pikkukoiralle, nameja koiralle je sen sellaista.. :)

 

Viikolla ollaan treenailtu keppien sisäänmenoa naksun kanssa. Ilonan on touhussa innolla mukana, mutta toisinaan into menee sen asian edelle. Jatkamme harjoituksia. Nami alustaa ei maassa voi pitää. Ilona poimii sen maasta ja tarjoaa minulle namin toivossa.

 

25.7. on Minttu ja Ilona ilmoitettu toko kokeeseen. saapi nähä miten akkojen käy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti