sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Urpo opettelee agiliitämään


Urppis osallistui ensin hallintakokeeseen. Hyvin taisi mennä, kerta kurssille päästiin.
Siihen kokeeseen sisältyi luoksepäästävyys, pujottelu kontaktissa ihmisten ja koirien lomassa, luoksetulo silleen että kummallakin puolella oli etäällä koiria ja lopukis piti olla rauhallinen vaikka etäällä leikittiin pallolla.harjoituksissa on muutama piste, jotka käydään ensin läpi esimerkkikoiran kanssa. Sitten jakaudutaan eri pisteisiin pienryhmissä ja opetetaan ne jutut omille koirille.

Urpo oli ylösmenokontaktin oeptuksessa esimerkkikoirana. Sille näytettiin että puomin kontaktilla oli nami. Sinne laitettiin se menemään (käsky NAMI) heti kun koira söi sen namin, se kutsuttiin luo ja annettiin nami. Koiraa lähetettiin/ohjattiin kummaltyakin puolen muutamaan kertaan. Urpo myös pöllöili ja meni puomin, vaikkei olis saanu. sitten loppu oetittiin tarkemmin ja se vaan meni ottamaan aina namin siitä.

Seuraavaksi oltiin aita, aita ja putki harjoituksessa. Ensin nami kuppiin suoran ja pitkän putken päähän. Urpo meni reippaasti ja tajusi se jossain vaiheessa että kupissa on herkkuakin. Muutama onnistunut putkeen lähettäminen kauempaakin. Sitten siirryttiin aidoille. ensin yksi aita ja siitä namikipolle. sitten muutaman toiston jälkeen kaksi aitaa ja kipolle. mie jätin urpon yhden aidan taa ja ohjastin sen seuraavan yli sitten namikipalle. Urpolla homma toimi hyvin, joten jätin sen kahden aidan taa ja kävelin putken suun lähelle. kutsuin urpon luo ja ohjasin sen putkeen. Urpo ei hoksannu juurikaan sitä namikippoa, mutta palkitsi itsensä pöljän juoksulla suoraan eteenpäin kentällä. tuli kutsusta luo. aidat on 5 cm korkeudella maasta.

renkaala Urpo tajusi nopsaan renkaan idean ja se nostettiin pian 5 cm korkeuteen. tässä malttoi jo ottaa namin kiposta.

takaa kiertäminen. Kuppi esteen siivekkeen taakse. lähestyminen väärältä puolen. koiran puoleisella kädellä lähetys esteen taa (syömään namia kiposta) ja sitten samalla kädellä lelun näyttäminen, niin että koira juoksi esteen siivekkeiden läpi luo ja tarrasi leluun (käsky KIERRÄ)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti