lauantai 10. toukokuuta 2008

4. kerta jäljellä


Urpo ehti loukkaantua tässä välissä. Kohtasi koiranäyttelyssä piikkilangan kanssa ja avasi mahansa. Nyt maha näyttää sen verran siististi arpeutuneelta, että otettiin muutama jana.

kangasmetsä, aurinkoinen ilma, T-paita keli. Ei kuitenkaan hullun kuuma. Metsä kuivahko. Edellisenä päivänä ripsutellut pikkuisen vettä.

Urpolle tein kolme janaa. Vanhetin ekaa 30 minuuttia.

1. se meni alusta asti määrätietoisesti ja hyvällä vauhdilla. Löysytin liinaa sellainen 3-4 metriä. Merkkasi kepin helposti ja otti sen innokkaasti. Onnistunut työ.

Siitä vein sen muutaman minuutin hissuttelun jälkeen seuraavan alkuun. Työskentely alusta asti täsmällistä ja määrätietoista. Huomasi kepin ja naama venähti ilosta. Selkeesti alkaa olla jujulla asiasta. Kaksi ekaa meni maastosta, jossa oli runsaasti kuivaa kepinroskaa maassa.

Kolmas aloitettiin taas muutaman minuutin hissuttelun jälkeen.
Urpo alkoi hyvin, sitten se ei ollut ihan varma yhdestä kepistä ja mietti sitä jonkin aikaa. Otti suuhunkin, mutta tiputti sen alas. Hiukan epävarmasti jatkoi. ekalle kepille heitti öögan, mutta tepsutti reippaasti ohi, annoin sen mennä. Toisen kepin se merkkasi ja mie kiljuin hyvää. Urpo kuitenkin innostui siitä vasta kun mie kiinnitin siihen enemmän huomiota. Sitten olikin taas normaalit bileet pystyssä.

Takana 15 janaa. 2 mennyt toiselle kepille. Seuraavaksi alkaa 40 minuutin jäljestä.

Seuraavalla kerralla tee kaksi janaa lähekkäin. vanheta ekan tekemisestä 20 minsaa, tee sitten seuraavat kaksi. Kun eka jälki on 40 minuuttia vanha. on seuraava pari jo vanhetuksen puolivälissä. Koiran tarvii jaksaa vaan kaksi janaa lähekkäin, sitten on 20 minuutin tauko ja taas pari jälkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti