maanantai 11. maaliskuuta 2013

Huuda Huuda Ilosta!

Eteläpohjanmaan kennelpiirin nuorten koirien ringin hakukokeeseen tuli 13 koiraa. Paikkoja on jaossa sen 8 kipaletta. Pääsijöille kerrotaan nyt tällä viikolla joskus aikana x. 

Menin paikalle ajoissa ja tein normaalit treenirutiinit. Olo oli rennon iloinen. Päässä soi Haloo Helsinki! ja Huuda.

"Huuda, huuda ilosta. Huuda, huuda vapaudesta ja Huuda, huuda onnesta" 
Eli tää

Oltiin viidentenä lähtövuorossa.
Mehmetkin oli iloisella fiiliksellä. Mein yksilöliikkeet sujui asenteen puolesta ihan loistavasti.
Liikkeiden välit oli pitkät kun valitsijat katja Kiviaho ja Heidi Kailio kirjoittelivat kommentit koirista. Toki Mehmet arvosti jatkuvaa lääpintää, mut ehkä jatkossa lyhyt rakastustuokio ja sit vaikka istumaan ja odottamaan. 

Seuruu nyt vähä seilas. Täyskäännöksessä horjahdin kun mentiin epäsynkassa. Toi täykkärin suunta on muutettu ihan lennossa joskus pari viikkoa sitten, eikä olla erikseen edes treenattu aihetta. Juoksuosio mentiin kohden palkkaa, joten pientä keulimista ja paikanmenetystä oli ilmassa. Mutta se hidas osuus oli kaunis ja ylipäätään fiilis seuraamista kohtaan oli hyvä. 

Luoksetulo ok. Tuli oijoi perusasennon paikan kanssa. Istahti liikaa mun taakse.

Nouto Mehmetmäinen. Odottaa rauhassa, käskystä pompaa täyteen vauhtiin, hieman kapulan ohi mutta nostaa kapulan ja pinkoo takaisin. Nyt perusasentokin onnistui paremmin. 

Kaukot oli mein vapaavalintainen. Olin niihin oikein onnellinen <3

Paikallamakuuseen menin liian rentona ja keskittymättömänä. Siinä rivistömnä kun kaikki huutaa yhtäaikaa koiralleen käskyn, se ääni on valtava. Mehmet meni maahan, mutta kyynärät jäi ilmesesti hieman ilmaan. En hoksannut. Samantien sanoin orota ja olin jo pinkomassa pois Memen luota. No istumaanhan se nousi. Ja istui sitten kokoajan.
Päästiin onneksi Ellin eli juoksunartun häiriökoiriksi uudestaan kehään. Nyt käskytin nätimmin, sanoin jättökäskyn "mahan" (huom, oikea käsky!) ja odotin sen puoli sekuntia enennkuin menin pois. Makasi korvistaan rentona, mutta takapuoli heilui puolelta toiselle ja makuuasento oli hiukan ahdistuneesti kasalla. 

Paikallamakuun asenne on ahdstunut, Siinä riittää näköjään vieläkin työstettävää. Onneksi saatiin kuitenkin heti istumisen perään korjaus, niin saa olla tyytyväinen koko näyttökokeeseen. 


1 kommentti: