tiistai 18. joulukuuta 2012

Ingronatius tyystilys.

Hanna Löytynojan koulutus.
2 koiraa ja 2 lajia. Ihana koulutus.

AGILITY
Ensin Niki pikkuinen vauvapääpiösnautseri ylitti itsensä seuraavilla pätkillä.


Niki pysyi lähdöissä hyvin! Loppua kohden se vähän väsyi, eikä ihan jaksanut enää keskittyä paikallaoloon. Tämä oli eka kerta kun se teki kaksi pidempää jaksoa pienellä lepotauolla välissä.

2 puolelle peruuttaen ottamaan vastaan. 3 takaaleikkaus. 5 vienti ja niisto, joka oli hieno!
seiskalla piti olla jo varpaat kohden kasia ja 10 numeron kohdalla olla näyttämässä että tämä este.
ysille takaakierto.

Tokalla pätkällä jatkettiin kympistä, sillä Niki ei vielä irtoa riittävän itsenäisesti ysin takaakierrolle jotta voisin kipittää karkuun.
Putkelle piti ohjata äänettömästi, jotta maltoin ohjata enkä olettaa.
12 esteelle niistopersjättö. Myös 13 esteelle piti kääntää edes yläkroppaa jotta penne haki senkin esteen.

Loppuun hetsaamista ja putkelle ryntäämisen hakemista, se oli unohtanut että putkeen on hurjan hauska rynnätä. Toki se ajatteli hurjasti, sillä tätä ennen pisin rata on ollut 5 estettä.

Nikille nyt enemmän hetsausta ja tykitystä.
ja myös kädestä palkkausta, koska se ei aina tule ohjaukseen.
ja Nikin kanssa haetaan vielä rytmitystä, joten mun pitää välillä vaan kehua ja muuten pitää turpa kiinni eikä häiriköidä sitä koiraa lässyttämällä estekäskyjä turhaan.


TOKO

Mehmetille tehtiin satunnaisempaa palkkausta ja niin että palkkana oli kuollut lelu jossakin kentän reunalla. Rynnittiin siis yhdessä lelulla leikkimään, ellei se itse sinne hoksannut kipittää. Kerta se osaa liikket niin keskitytään erilaisiin ja yllättäviin palkkauksiin. Silloin se keskittyy enemmän muhun kuin häiriöihin, kun rikotaan vähän rutiinia. (ai vähä)

Liikkeestä seisomisia. Palkkasin sen sekä siinä vaiheessa kun käännyin kohden, sekä siinä vaiheessa kun se juuri pysähtyi. Silloin lelu lensi kädestäni sen taakse. Mehmet oli kiinnostuneen keskittynyt, ja ihan kivasti mukana jutussa.Huomasin olleeni urautunut ja palkanneeni hieman liian yksitoikkoisesti tietyistä kohdista liikesarjaa.

Liikkeiden väleihin joku nostattava neutraali temppu, kuten pyörähdys tai peruutus tms. Pyörähdys olis hyvä, mut peruutuksesta se ilahtuu jo nykyisellään.

Paikallaoloon me tarvitaan Tiima. Eli kiltti häiriöhässäkkäkoira. Tiima vierellään Mehmet alkoi kasata painetta ja vilkuilla Tiimaa. Tähän vinkkinä rauhoittavat eleet.. haukottele ihminen. Sitä sulta ei voida kieltää + se rentouttaa myös omaa olemusta. Mehmetin kisapaikallaolojännitys on suora peilaus siitä miten oon jännittänyt menneitä yhdessä kokeessa ja palannut epäonnistumisen jälkeen koiran vierelle kireänä. Nyt sit korjataan hedelmää jo kylvetylle. Mielentila...

Mun myös pitää saada Mehmet mokaamaan treenissä jotta voin kertoa että ei noin + pitää saada sille häiriössä turvallinen olo vaikka vaan perusasento ja kontaktitreenillä. Koska se paineistuu. Varsinkin koirista joilla ei ole ihmisiä ja jotka liikkuu kohden se ahdistuu.

Omia koiria voi käyttää sellaseen paikallaolo hässäkkään. Ottaa useamman koiran ja laittelee niitä maahan ja siirtelee yksi kerrallaan. Tällöin siin tulee sitä liikettä ja kaavan rikkomista ja muita koiria, jotka on selkeesti turvallisia.

Pollatohtorointia sen verran että:
1. Tulostavoitteet pois ja tilalle se oman fiiliksen hyvyys. Siihen palkkio ja kamala rangaistus
esim lupaan jos paskon fiiliksen kokeessa niin lupaan Maijjulle et teen jotakin hirveää ja Maijju vahtii et sössinkö eli saanko rangaistuksen. Pahimmillaan Maijju keksii se rangaistuksen. Auttaa itseä keskittymään siihen omaan tonttiin.
2 opetella sanomaan et juu kiitos, mut mä en halua tehdä noin, me tehdään näin. Tai jos se ei sovi ei onnistu niin piti ignoorata neuvovat ihmiset ja jatkaa treeni loppuun ilman et huomioi niitä. Ingronatius tyystilys.ps. mä tarviin tokopersoonan. Sellasen joka on tällä paikkakunnalla ja on se the tokopersoona jonka kanssa voi huoletta ja paineetta treenata. Onkohan tää tärkeempää kuin kosiminen  ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti