keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Ollaan me treenattu, ei kaikkea vaan kirjattuTiistain yöreeni


Ilona

Nouto. Kun heitin Ipa vilkuili jonnekkin oikealle. Vaadin siltä kontaktin ja käskytin noutamaan. Meni laukalla, poimi hyvin ja toi taas niskat kenossa keikutellen.

Otin samantien korjaussarjan. Ipa istumaan kapula suuhun ja ite käppäilin 20 metrin päähän kävelemään Ipasta poispäin. Kutsuin luo. Ipa lähti kunnon laukalla ja sai räkäistä kapulan matkalla namipalkalle.


Sitten Ipa seuraili. Se piti varsin mallikkaasti paikkansa, eikä edes yhtään raivonnut mulle. Kertaallen tuli ”pihviu!” ääni ja samantien Ipa oli maassa keskustelemassa äänenkäytöllisistä mahdollisuuksista. Tämän jälkeen Ipa vähän paransi suorittamistaan, mutta malttoi olla hipihiljaa. Toki se mielenosoituksellisesti puri mua käteen jokaikinen kerta kun namin sille tarjosin. Kestin sen kuin nainen.


Ipa otti paikallamakuuta lyhyttä pätkää namihäiriöllä. Oli tyrmistynyt, mutta suoritti inahtamatta ja liikahtamatta. Ipaan olin super tyytyväinen. Sille sopii tää agilitytauko tokon suhteen. Agility pahentaa sen joka asiaan huutamista. Eli kun agista eläköidytään, on Ilonan laji toko.


Minttu

Tunnari. 6 kapulaa kisanomaisesti rivissä. Minttu lähti käskystä ravaten. Pysähtyi puoleenväliin haistelemaan maata. Luimisteli ja odotti multa jotain reaktiota. Odotin. Minttu siirtyi kapuloille. Ekan nuuhkaisi, siirtyi seuraavalle. Joko hieman maistoi tai nosti, jätti siihen kuitenkin. Siirtyi kolmannelle joka oli oma. Nosti ja toi mulle. Sai lelupalkan ja oli ylen onnellinnen.


Ruutu. Herättelin vihjesanalla. Minttu bongasi ruudun. Ruutu! +km. Minttu ryntäsi täysin suoraan ruutuun. Pysäytin suullisella käskyllä Odotin sekunnin ja pallopalkka. Taas oli Minttu onnesta soikeana.


Istumisia 2 kpl. Hieman hitaita mutta sentään istui. Pallopalkka näihinkin.


Otin pari perusasentoa ja seuraamista, ne oli nihkeitä. Jätin Mintun kentälle maahan ja menin autolle.

Kutsuin luo. Minttu tuli löysää hidasta ravia. Keksin käskyttää sille luoksetulon seisomisen. Minttu pysähtyi niille jalansijoilleen ja kutsusta laukkasi luo. Palkka ja suoraan autoon.


Mehmet

Mehme teki yhden perusasennon. Se on niin paljon virtaisampi ja iloisempi ulkona. Sisällä se ehtii venkoilla ja vääntyillä. Nyt onnistui se yksi niin loistavasti että mentiin heti seuraavaan juttuun.


Target. Mehmet tarjosi hienosti targetille menoa ja siinä seisomista. Sai ainakin kolme toistoa ja palkkaukset siihen. Mentiin kauemmas targetilta ja se karkas hetken kuluttua targetille tassut ojossa. Target lensi sen metrin verran, mutta innosta ei rokoteta. Palkka ja poimin targetin talteen.


Istumisia namipalkalla. Keskittyi sen hetken.

Maahanmenot meinas olla haastavia. Mehme tahtoi nuuhkutella nurmikkoa melkein joka välissä. Sille eri paikat on vielä tosi jännittäviä.


 


 


 


keskiviikko aamun minitreeni


Mehmet. Kääntymiset molempiin suuntiin etuosa paikallaan. Vähän jäskätti, mutta teki kuin tekikin.

Paikalla istuminen namin kanssa. alle 10 sekuntia. namia laittaessa meinasi mennä maahan käden perässä.

Paikalla makaaminen 15 sekuntia ei kestänyt. 10 sekuntia kesti ja siitä ruokakupille.


Ilona. Paikallamakuuta namihäiriöllä. Venkoili, heitti lonkalle eikä meinannut pysyä paikoillaan. Palautin tiukasti joka kerta kun venkoili. Lopuksi pysyi värähtämättä 2minuuttia. paikallamakuuseen pitää nyt keskittää energiaa. Ruokakuppi palkaksi.


Tyyne. Teki kääntymisiä vasemmalle ja oikealle. Se ei meinannut hahmottaa takaosaansa ollenkaan. Jähmeä agilitykoira. Ruokapalkka.


Minttu. Imutin. Se oli Mintulle hirveän vaikeaa. Ihmekkään jos seuraaminen on hankala liike jos imuuttamallakin on vaikea pitää paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti