perjantai 12. kesäkuuta 2009

taas reeniä
















 



Iltasella ajettiin taas Lapualle Lakken kentälle. Tein koirille valmiiksi treenisuunnitelman. Se oli oikeasti fiksu juttu.


 


Minttu


Tunnarin piilotus. Piilotin kapulan pitkään heinään Minttu etsi kyllä, mutta kuseskeli nurtsille pariin otteeseen. Sit se hoksas palikan ja toi sen mulle. Jostain syystä se haluaisi luovuttaa edestä. Pitää harkita jos siirtyisi tunnarin kanssa siihen.


Toisella se oli etsivinään, mutta oikeasti ei vaan tuonut sitä, vaikka lopulta oltiin 30cm päässää siitä.Minttu vaan mulkaisi sitä ja mulkaisi mua. Poimin sen mukaan ja otettiin vielä kertaalleen.


Piilotin sen nyt ihan nurmikon reunamille ja helpotin vähän. Minttu löysi sen hyvällä nenätyöskentelyllä. Toi mulle ja sai palkan.


Kaukokäskyt. Palkkasin vasemmalla kädellä ja näytin oikealla kädellä. M-S-M-S vaihdokset olivat vielä vähän epävarmat. Maasta seisomaan Minttu mieluiten menisi istumisen kautta. Muutaman toiston jälkeen alkoivat nekin asentomuutokset tuntua toimivilta. Enää ei tarvitse olla ihan pilkulleen Mintun vierellä. Nyt olin jo hieman edessä ja toisinaan jo reilun askeleen päässä.


Hyppynouto: Toimi
Tasamaalta metallinouto. Nouti Iloisesti ja piti melko hyvin. Kalina ei kuulunut ja koiralla oli hyvä mieli. Palkaksi sai juosta puukapulan perään. Aina kun palautti, pyysin sen vierelle, sitten taas viskasin kapulan menemään. Minttu odottaa kapulan palkkaa oikeasta kädestäni ja pompsahtaa heti pois paikaltaan ja mun eteen, kun otan siltä kapulan.


Taaskaan minttu ei suostunut tulemaan autolle. Otin luoksetulon ja sen pysäytyksen maahan. Iha täydellinen. Perusasentojumpalla johdatin Mintun autolle. Sitten se menikin jo ihan tyytyväisenä lepäilemään.


 


Ilona
Nouto: Iloinen ja toimiva. Palautus ravilla ylpeästi kapulaa kantaen ja takapäätään lieruttaen.


Luoksetulon pysäytys. Monta kertaa kokeilin. Loppujen lopuksi käsimerkki taitaa olla parempi tapa pysäyttää. Siihen Ilona pysähtyi heti välittömästi niille sijoilleen. Nami lenki heti sen jälkeen palkaksi Ilonan taakse. Onnekseen Frolic lentää hyvin. Pitemmällä matkalla käskyllä luistaa eteenpäin pari omaa mittaansa, ei siis ollenkaan hyvä. Yritämme muistaa siirtyä testaamaan käsimerkin toimivuutta.


Kaukokäskyt. Ilona toimi. Nousi tikkana istumaan ja odotti innokkasti palkkaansa. ensin M-I, sitten I, I-M-I. Kaikki toimi ja Ilona vietiin autoon.


 


Urpo
Seuraamisesta seisomista. Välillä koitti ihan pikkuisen liikutella tassujaan. Tämä ongelma tulee aina näyttelyiden ja kehä esiintymisten jälkeen. Jotenkin Urpo sekoittaa käskyt. Jäätin Urpon seisomaan ja kävelin sen edessä puoliympyrällä. Toistin kahdesti. Hyvin ja kärsivällisesti jaksoi olla paikoillaan.


Hyppy. Keräsi hurjasti kierroksia heti hypyn perusasennossa. Suoritti kuitenkin hienosti. Palkkasin esteen yli, kiersin vierelle ja palkkasin siitä ja lopuksi vielä heitin pallon.


luoksetulossa ollan otettu usein vain siihen asti kun Urpo tulee teen. Nyt harjoiteltiin pelkkää edestä sivulle siirtymistä. Aluksi Urpo oli ihan hämillään. Näytin nami-avusteisesti että mitä pitää tehdä. Urpo huomasi pian mitä siltä pyydetään. Pyysin Urpon eteen-palkkasin oikealla kädellä-pyysin sen vierelle ja palkkasin vasemmalla kädellä. Pidin huolen että en siirtänyt kädellä Uroa edestä vierelle, vaan se joutui ihan itse työskentelemään. Tässä lopussa siirryin itse sen eteen, palkkasin lähelläolosta ja taas sama systeemi.


Loppuun otettiin maahanmenoleikkiä. jos kyynärpäät eivät menneet välittömästi maahan, ei pallokaan lentänyt. Hyvin poika tajusi, mutta ihan aina ei malttanutkaan maahan asti kyynäriään kolauttaa. Urpo on todella nopea ja kiihkeä. Ihan loistava ja aika näyttävä liikkeissään, noin porokoiraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti