sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Urpo ja Mints Heinolassa porukkareeniis


Urpo ensin.


Otin kaksi isoa wubbakongia ja tein leluvaihtoa saalisleikillä. Onnistui hyvin ja hienosti. Urpo juoksee lujaa heitetylle lelulle ja lähtee se suussa mua kohden. Kun viskaan toisen lelun vastakkaiseen suuntaan, tippuu edellinen maahan. Aina minun kädessäni oleva lelu on hauskempi kun Urpolla jo oleva.


Tässä lämpis samalla poijjan lihakset. Eilen saatiin pohjanmaalta mein tokohypyn viis viimestä lautaa. Päätin testata että kuinka korkeasta esteestä Urpo menee vaivatta yli. 60, 70 ja 80 senttisistä hyppi hyvin. Aina jäi ilmaa väliin, mutta silleen säästeliäästi. Hyppytekniikka näytti hyvältä. Pikkuisen olis kaivannu palkan/palkkaajan eteen esteen taakse. Nyt se jäi vähän nyyppäämään taaksepäin. Tässä välissä hyppely otti suolen päälle, ja Urpo väänsi tulosteet. Korjaus operaation jälkeen lisättiin lauta. 90 senttinen mentiin hyvin yli. Kerran laskeutui hiukan huonosti ja päästi neitimäisen äännähdyksen. Niitä Urpo päästää joskus ihan rauhassa makoillessaankin... tiedä sitten mitä se niillä hakee. Sen jälkeen otti aika tarkasti laskeutumiset. Meni esteen kovalla innolla, mutta keskittyi hommaan.Nostettiin este metriin ja palkka vietiin Kiiralle kauas esteen taa. Kahdesti hypytettin metristä ja ongelmia ei ollut. Urpo nostaa polviaan hyvin ja pyöristää itseään hypyssä. Ponnistusvoimaa ja tekniikkaa löytyy. Tästä saa olla oikein tyytyväinen.


Tämän Vauhdin ja Iloittelun jälkeen otin lyhkäsiä seuraamispätkiä. Käännöstä oikeaan ja vasempaan. Itse en huomannut mitään suurta moitetta. Välillä hiukan herpaantui ja edisti.Palkkaus namilla.


Minttu aloitti 4 minuutin paikallamakuulla. Menin auton taakse seisoskelemaan. Mun pää oli kuitenkin näkyvissä. Minttu pysyi paikallaan, mutta haisteli maata ja pyöritti päätään kuin tuuliviiri. Palatessa pysyi paikallaan maassa kärsivällisesti. Oikein tahallaan odotutuin sitä. Palkkasin maahan rauhallisen jaksamisen. Käsky Vierelle, ja siitäkin palkka.


Otettiin metallinouto. Minttu pysyi, haki innolla ja palauttikin kapulan. Se vaan piti kapulaa suussa hiukan huonosti, puolella suulla roikotellen. Vierellä se ei ehtinyt kauan istumaan, kun räkäisi kapulan jalkojeni eteen. Kolme kertaa toistettiin sama "ota", Minttu ottaa kapulan, tulee vierelle ja puklaa sen pois suustaan.. ennenkuin se antoi sen mulle riittävän sievästi.


Toinen yritys. Tällä kertaa ote oli hyvä, ja Minttu sai palkan.


Hyppynoudossa heitin sivuun. Minttu meni kapulalle, mutta toi sen esteen kiertämällä. Otettiin uudestaan ja sitten sujui. Plakaksi viskoin puista kapulaa ja kiskotinkin vähäsen.


Kaukokäskyistä ajattelin ottaa istu-maahan ja matkaksi 10 metriä. Istu komento tuntui olevan melko vaikea muistaa. Lyhyemmältä matkalta ja boomer vinkulelu palkkauksela sekin alkoi taas muistua mieleen.


Loppuun otin seiso-istu asentomuutoksia namilla. Seisomasta istumaan oli vaikea vaikea keskittyä pihalla. Istumasta seisomaan homma alkoi sujua paremmin.


 


Mintun kanssa riittää reenattavaa:


Lapsenkengissä:
Seuraamisissa askelsiirtymät ja paikallakäännökset.
Tunnistusnouto
Ruudusta vierelle seuraamaan juokseminen.
Metallikapulan ja tunnistusnoutokapulan sievä käsittely.
asentomuutokset
liikkeestä istuminen


Hiottavaa löytyy:
seuraaminen muuten
paikallamakuun skarppeus
Suoraan ja reippaasti ruutuun meneminen.
Hyppynoudossa myös vinojen palauttaminen oikein


Aika hyvällä mallilla kuitenkin:
luoksetulon pysäytykset.


hups.. taidan olla ylikriittinen. Kieli ulkona


Urpo:


Hiottavaksi:


Seuraamisen paikka ja tiiviys
Luoksetulon tiiviys
Jäävien liikkeiden ehdottomuus ja välitön totteleminen.
Hypyn taakse pitää ihan aiukuisten oikeasti jaksaa jäädä seisomaan. (ohjaajalta ei liian painavaa käskyä, muuten menee maate)


pikkuhiljaa harjoitteluun:
kapulan kanto
noutaminen
eteenlähetys
hypyn suorittaminen myös kapulan kanssa


Muista into ja vireys, hauskuus ja hurjuus Urpon kanssa. Kuikkaiskoila osaa.Nauru


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti