sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Urpo 2. kerran jäljellä.Iltasella seitsemän jälkeen, kangasmetsä. Maa hieman vähemmän kostea kuin edellisellä kerralla. Juuri ennen sadetta, välillä tihuutti lievästi.

Tein kaksi jana paria noin 30 metrin välein.
Ensimmäisellä janaparilla Urpo ei oikein muistanut mistä on kyse. Haahuili hieman ja pissaili. Löysi kuitenkin ensimmäisen kepin.
Siitä selvittyäme mentiin toisen jäljen alkuun. Edelleen pientä hakemista, ensimmäinen keppi kuitenkin löytyi ja kepin kanssa oli mukava taistella.

Sitten koira meni autoon ukon kanssa ja mie kävin tekemässä kaksi seuraavaa janaparia.

Kolmannen ja neljännen jäljesti jo hieman tarmokkaammin. Pituutta janoilla 10-15 metriä. Neljän ensimmäisen annoin vanheta 10-15 minuuttia.

Koira taas kahden janan jälkeen autoon ja lähdin tekemään kaksi viimeistä. Ne tulivat lievään sivutuuleen. Tein niistä 20 metrisiä. ja annoin vanheta 15 minuuttia ensimmäisen. Urpo oli heti mukana touhussa ja jäljesti selkeästi paremmin kuin ensimmäisillä neljällä. Ensimmäinen keppi jäi nostamatta, mutta toiselle pysäytin sen. Urpo selkeästi huomasi missä paikkeilla kepin piti olla, mutta ei heti löytänyt sitä. Kun se sen löysi, nostettiin isot bileet pystyyn. Kun lopussa kaivoin namia taskusta, urpo jätti kepin heti maahan ja oli namin perään.
Tämän ajon jälkeen mentiin kuudennelle pätkälle. jäljen alusta Urpo löysi kovettuneen paahtoleivän. Vaihdoin sen namiin ja kehotin Urpoa jatkamaan. Pienen ihmettelyn jälkeen Urpo laittoi nenän maahan ja eteni hyvällä vauhdilla liina mukavan kireällä. Annoin sille noin 3-4 metriä löysää ja vain kävelin perässä. Urpo poikkesi puolimetriä oikealle ja alkoi hakea. Sieltä se keppi sitten löytyi. Hurjat mega bileet pystyyn. Viimeinen keppi oli noin 20 minuuttia vanhan jäljen päässä ja jälki oli noin 20 metriä pitkä. Urpo jäljesti nenä lähellä maanpintaa ja puolisen metriä jäljen vasemmalla puolella. Mitään katkoksia ei enää viimeisellä jäljellä tullut, kun se vauhtiin pääsi.

Nyt on yhteensä 9 janaa takana. Yhden kerran se on mennyt ekan kepin ohi. Jäljen pituus 20 metriä ja vanhetus noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti