torstai 12. heinäkuuta 2007

EP-cup KauhajokiIlona ja Minttu osallistuivat Kauhajoen ep-cuppiin. Eli epäviralliseen agilitykilpailuun.
Kumpikin osallistui Maxi Mölli luokkaan ja otti lisä startin ykkösten radalla.

Möllien rata oli sikahelppo. Pari aitaa, pituus, A-este, läpinäkyvä putki lievällä kaarella, aita, puomi, lyhyt mutkainen putki ja pari aitaa pikkuisen vinossa linjassa.

Ilona meni hienosti ja tarkasti. Kunnes puomin jälkeiseltä putkelta se ryntäsi ilmeisesti hieman seuraavan aidan ohi. Sain sen kutsuttua jatkamaan rataa. Itse katsoin sen tehneen puhtaan radan, mutta tuomari näki kiellon. Tuloksena vitonen aidalta. Miinusaikaa oli yli 12 sekuntia. Ilona suoriutui Maxi Möllien toiseksi ja sai palkinnoksi sinisen ruusukkeen sekä Topi perhoselle puoli kiloa Royal Caninin pikku fifien ruokaa.

Minttu meni loistavan hienosti, kunnes päästiin A:lle. Se juoksi ohi! Toisella yrittämällä se kiipesi ihan hyvin yli. Puomille asti mentiin taas hienosti. Puomin kontaktin se otti, mutta hyppäsi heti pois. Ohjasin sen uudelleen puomille. Taas se pomppasi pois. Kolmannella kerralla otettiin tarkemmin. Taas pompsi pois. Saatiin kolmas kielto ja hylätty. Neljännellä kerralla ohjasin sen ihan sika hissuksiin ja tipi tarkkaan. Nasu pusu lässytin ja ihmettelin lujaa. Loppu radasta menikin lennokkaan hienosti.
Vasta rada jälkeen tajusin että viimeksi epävirallisissa Minttu rojautti keinun alas. Eihän se nyt voinut erottaa puomia keinusta. Puomia ei oltukaan päästy treenaamaan tässä kisojen välissä.Ykkösten rata oli helpohko. Kumpikin koiristani teki samat koukaukset. Tosin Mintulla oli pari ihan oma ässää hihassa. Kolmas este oli puomi. Menimme sen erittäin tarkasti. Minttu asetteli tassujaan kymmenen sentin askelin. Erittäin huolellisesti ja aivan varmana siitä, että este on keinu. Puomin jälkeen oli putki ja sen edessä aita ja taas putki. En ehtinyt vaihtaa puolta ennen kuin poroset jo tulivat putkesta. Joten ohjasin ne putkeen ja siitä aidalle. Tein pimeän leikkauksen ja kuvittelin että poroseni kuuntelisivat minua ja hentoa käskyäni kääntää nenukit putken toiseen päähän. Kumpikin juoksi suoraan nenänsä edessä olevaan putkeen, väähäkään minua kuuntelematta.
Kepeille kumpikaan ei osannut mennä suoriltaan. Muutamat pienet kiellot tai juoksentelut epämääräisistä kohdista. Sitten päästiinkin vauhtiin ja puikattiin nätisti. Minttu tosin sohelsi myös kaksi viimeistä keppiä. Ihan kuin myrskytuuli olisi vain ujeltanut tyhjässä pääkopassa. Hauskaa oli, mutta ketään ei ollut kotona aivokopan preerialla.  A:n Minttu taisi tällä kertaa suorittaa ihan hyvin. Seuraava tollikko tuli kumpaisenkin kohdalla renkaalla. Ilona juoksi alta, ja juoksi ohi. Vasta kun otin sen huomion itseeni hyvinkin terävällä käskyllä, se rauhoittui. Samantien iski peppunsa tantereeseen ja alkoi katsoa viittilöimistäni. Havainnollistin renkaan sijainnin, nimen ja lisäsin tehoa käskyllä "Hyppy!". Ilona loikkasi renkaasta hienosti ja haukahti kerran. "Hah, osasinpas, mitä sinä siinä pingotat". Minttu teki juurikin samat kuviot renkaalla, vaikka se kyllä osaa. Juoksi rengasta ympäri innostuksen kiilto silmissä. Lopulta sain sen ohjattua oikeasta kohdasta. Vielä viimeinen aita ja sitten Minttu alkoi louskuttaa minulle parhaalla mahdollisella porokoiran paimenhaukku-louskutuksellaan. Ainakin yleisöllä oli kovin hauskaa Mintun kannanoton kohdalla.Positiivista oli, että Minttu ei kertaakaan karannut mihinkään aivottomaan suuntaan. Se pysyi jo oikein hienosti melkein kädessä. Ilona on ilmoitettu viralliseen agilitykilpailuun 5.8. Lapualle. Neiti saa luvan opetella renkaan erittäin tyylipuhtaaksi.. toinen radoista kun on hyppyrata..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti