maanantai 16. heinäkuuta 2007

agility harkkaa


Minttu ja Ilona on treenanneet kolmesti agilitya. Pääasiassa A-estettä, puomia, rengasta ja keppejä.

Minttu alkaa mennä puomin jo reippaammin. Ei enää joka kerta usko että kyseessä on keinu. Minttu osasi jo välillä hakea keppien oikean sisäänmenon. Rengas ja A ovat varmoja. Pari treenikertaa koirat olivat kuin märkää räkää. Hitaita, löysiä ja haluttomia. Yhden kerran ne olivat oikein innokkaita. Liekö kuumahko sää vetänyt mehut pois.

Ilonan ongelma oli rengas. Se juoksi alta. Otin avuksi elmukelmun. Tukin kelmulla renkaan alaosan. Ilona keksi uuden helpon tavan päästä keinusta.. se alkoi hyppiä keinun vierestä. Otin lisää almukelmua ja tukin koko renkaan alaosan. Kelmua oli renkaan aukon alaosaan asti. Pikkuhiljaa Ilona alkoi hahmottaa renkaan oikean suorituskohdan. Lähetin sen kauempaa hakemaan oikean hyppykohdan. Pikkuhiljaa poistin kelmua. Ilona hahmotti renkaan edelleen hyvin. Kepit ovat sen ongelma. Se ei osaa hakea keppien sisäänmenoa. Innokkaalla tuulella se ryntää ohi, vetelällä tuulella ei edes yritä kunnolla. Mutta harjoittelemisen luulisi auttavan asiaa.

Kumpikin on kehittynyt melko hyvin jo näillä parilla treenikerralla. Maiju valokuvasi poroset esteillä, joten luulenpa että myöhemmin nekin koristavat tätä selontekoa ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti