lauantai 18. lokakuuta 2014

Nitan eka ratareeni


1. koira hakee lampaat perältä. Ohjaaja eli violetti heebo odottaa tolpalla.
-enimmäkseen sujuu. Joskus Nita koittaa niistää vähän liian tiukkaan. Kepillä huitaisumuistutus ennen lähetystä aukoo kaaret aika hyvin.

2. Koira tuo lampaat tolpalle ja tolppa-apina kääntyy lampaiden edestä ja lampaat kiertää nätisti ja hillitysti tolpan. Ohjaaja ehtii ohjata koiraa oikealle ja vasemmalle jotta lampaat tulis sopivalla linjalla tolpankiertoon.
-joo just. Mikä oikee mikä vasen. koirahan on ihan nurinkurin. Nopein formula lammmas on jaloissa ja hitain siellä välillä. Kaikki lampaat juoksee tolpan väärältä puolelta.

3. koira ajaa lampaat ohjaajan jaloista pellollepäin.
-takkuaa, pyöritään ja lampaat on mun jalkojen takana kurkkimassa sutta.

4. Tehdään poispäinajona ekasta portista läpi.
- jos ne lampaat ei koukkaa keskelel, ne koukkaa vasenta laitaa ruokitsemana itseään. Jos ne menee portille saakak ne puol metriä ennen porttia koukkaa portista ohi. jos lipsahtaa ohjaukset, lampaat on jaloissa tai kadonneet jonnekkin.

5. vaihdetaan kuljetukseen. minä eli ohjaaja menee lampaitten luo/edelle ja antaa koiran paimennella lampaat eteenpäin tokasta portista ja tolpalle.
- tokasta portista päästään vielä hyvin. sitten lammaksille tulee kiire ja ne imeytyy ripirapivauhtia tolpan suuntaan. jarrata vai ei.. kas siinä pulma.

6. lampaat jätetään tolpalle, näytetään kytikseen jätettävä susi, avataan portti.
- lampaat valuu aina kivikkoon tai syömään. koira pysyy ihan kiltisti ja katsoo lampaiden menoa.

7.-8.  koira hakee lampaat ja ohjaaja kätevillä ohjauskäskyillä ohjailee lauman purkkiin. lopuksi suljetaan portti ja ollaan onnellisia.
- koira hakee lampaat. vähintään yksi lammas jumittuu ohjaajan polviin. koira menee mökin taakse eikä tule sieltä pois. ruskea lammas menee häkin taakse ja jää sinne. Vähintään yksi lammas sotkeentuu jostain ulokkeestaan naruun joka portissa on kiinni.


on se hullun kivaa,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti