torstai 28. huhtikuuta 2011

Teemat päivälle: Jonna = Päiväni idioottina Minttu = ylläripätevä
Kurssin 2 kerta. Kouluttajina Oili Huotari ja Marko Vuorenmaa.


Ensin kimpassa häiriötä paikalla istuen. Markon häiriöihin Minttu ei reagoinut. Ainoastaan pari pientä nytkähdystä ja lipsahdusta tapahtui. Heti ensimmäiseen Oilin sanomaan ”mahan” käskyyn se reagoi. Vaikka käsky kuului kaukaa ja oli ihan toiselel koiralle tarkoitettu häiriöksi. Kun tuli Oilin vuoro häiriköidä Minttua mentiin kuin jojolla ylös-alas-ylös-alas äp ei merkinnyt mitään, ei ei merkinnyt mitään. Mintun mielestä se kokoajan vaan totteli. Ohjeeksi tuli jatkossa selventää EI sanaa vaikka rauhallisesti niskasta ylös nostamalla.

Toinen häiriö oli hihnasta kevyt veto. Mintun istuminen oli voimaton ja se lipsahteli ja nytkähteli. Välillä tuli pienenpieni yrityksen poikanen.


Yksilöharkat aloitettiin Oilin kanssa tasamaa noudolla.

Siellä tepasteli lokki. Typerä lokki. Sanoin että siitä voi tulla ongelmia. Onneksi lokki lähti lentoon kun kapula tömähti maahan. Minttu kuitenkin tuijotteli lokkia kun ensimmäinen ”ota” käsky tuli. Minttu istuksi paikallaan eikä lähtenyt mihinkään. Sitten se alkoi kuunnella ja toisella ”ota” käskyllä lähtikin kapulalle. Jahtasi taas tassuillaan. Minttuhan kiihtyy laamasta-turboksi alle sekunnissa. Pörheä, ylipainoinen pystykorva yllätti ne jotka sitä ei olleet aiemmin nähneet.Tehtiin kuuntelu/hallinta treeniä. Heitin kapulan kauas, sanoin ota ja pysäytin Mintun puoleenväliin seisomaan. Minttu stoppas nopsaan ja hyvin. Vapautin sen hakemaan kapulan. Toinen samanlainen perään, nyt Minttu piti pysäyttää puolen metrin päähän kapulasta. Pysähtyhän se siihen kapulan viereen. Vapautin kapulalle ja Minttu oikein läimäisi sitä tassullaan. Jahtaaminen on ihanaa.


Neuvoksi samaa kapulan takakautta kiertämistä. Laittaa vaikka tuolin eteen, niin että Minttu joutuu kiertämällä kiertämään saadakseen kapulan.


Kaukokäskyjen tekniikasta saatiin hyvää palautetta. Istu-seiso vaihtoihin otettiin avuksi lauta. Lauta maahan ja Minttu seisomaan lauta mahan alle. Siitä sit käsky ”istu”. Minttu huolella asetteli tassunsa niin että ei vahingossakaan hipaissutkaan lautaa. Tekniikka tuli näin automaattisesti aika hienoksi. Kerrankin on hyötyä alustaepävarmuudesta.


Pitää myös muistaa jumpata syviä lihaksia tekemällä sentin ylös alas asentovaihtoja namin kanssa.


Markon kanssa aloitettiin kamalalla seuraamisella. Minttu lähti semikivasti, mutta lopahti täysin. Laamaili, vaihtoi puolta, jätätti ja lomposteli.


Nyt päästään siihen Jonna on idiootti vaiheeseen. Opeta Mintulle että perusasento on paras paikka maailmassa. Opeta se tarjoamaan itse perusasentoa ja hakeutumaan itse siihen. DAH!! mitä minä olen opettanut Ilonalle JA Urpolle, mutta EN Mintulle. Ääliömäistä. Ja kun se TOIMII.


Jatkettiin Markon kanssa. Liikkeestä seisomisen suoruus oli hyvä.

Sitten paikallapysymis harkka istuen, maaten ja seisten. Heitin lelun, kävelin Mintun lähellä ja takana ja kauempana ja vapautin sen palkalle. Minttu pysyi värähtämättä ja vapautuksesta ryntäsi tappamaan turkislelua.


Lelun kanssa tehtiin sitten leikkimistä, siitä vauhdista kävelemään ja käsiavulla avustettuna seisomaan. Avustaja naksautti nopeasta seisomisesta ja minä heitin palkan koiran taakse.


Sama maahanmenona.


-Käytä enemmän lelua

-jäävät treenaa erikseen suoruus, paikallapysyminen, nopea reagointi. Koko liike vain valvovien silmien alla.


Näistä reeneistä jäi hjyva fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti