keskiviikko 19. elokuuta 2009

Riitan kurssi osa1


Me käytiin viime viikolla Riitta Jantunen-Korrin kurssilla.

Sinällään mitään kummallista ei ollut ei tapahtunut, mutta ajatuksen tasolla valot välähti päälle.



Minttu reagoi salamannopeasti, ja aika usein melko arvaamattomasti. Meidän säpäkkä sähikäinen tarvitsee hallintaa. Mieleen ei ole tullut ikinä, että Minttu tekisi asiat liian hillittömästi. Mun näkökulmasta se on vaan ollu pikkasen vireä.



Esim virittelysanoja en voi käyttää vielä, koska Minttu toteuttaa asiat välittömästi. Ikinä ei ole tullut mieleenkään tää hallinta. Mutta tosiaan jos Minttu hakee kapulan, en mä saa sitä juoksemaan hallitusti sinne, en välttämättä saa takaisin ennenkuin se hakee sen kapulan. Mintun tekemistä pitäisi saada hieman rauhallisemmaksi/hallitummaksi. Agilityhän me lopetettiin kun Minttu ei kertakaikkiaan pysynyt käsissä. Kaveri sen kanssa harrastaa kun ehtii sen kanssa juosta ja pidettyä siitä lähempää sen paremmin kurissa. Mutta siel ohjauksen pitää olla melko tarkkaa, tai Minttu juoksee vaikka kolme kertaa peräkkäin putkea päin... toki tästä vain kiihtyen.



Tällä hetkellä Mintussa on ON ja OFF kytkimet, joita minä painelen. Välimuotoja ei ole, ja sitä pitäisi nyt lähteä rakentamaan. Lähinnä siten, että jos koira ei ole kuulolla, se ei pääse tekemään asiaa jonka se haluaa tehdä. Koiraa ei komenneta lujasti vaan asemoidutaan itse niin että rauhallisella käytöksellä voi estää toiminnan. Esim koira jätetään kauemmas istumaan, viedään kapula ja jäädään pari metriä kapulan eteen itse. Jos koira tulee hullunkiilto silmissä, sanotaan rauhallisesti ei, ja ohjataan koira pois. Käytännössä ei olla vielä testattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti