tiistai 8. tammikuuta 2008

Suunnittelua ja testi treeni Mintulla.


Jos juoksu alkaa vasta helmikuun lopussa, eikä melkein lopussa, voisi Minttu ehtiä käymään yhden avoimen luokan kokeen. Pohditaanpa..

Avoimessa luokassa 3 kertoimella on paikallamakuu, luoksetulo ja kauko-ohjaus.
Paikallamakuu on Mintulla varma. Olemme jopa olleet kokeessa häiriökoirana kun avoimessa luokassa ei ollut kuin yksi osallistuja. Menin silloin piiloon ja Minttu pysyi erittäin hyvin.

Luoksetulon pysäytyksen Minttu osaa, mutta siinä on ollut jotain pientä häikkää viimeaikoina.

Kaukokäskyt on ontuneet, mutta ollaan treenailtu Mintun kanssa alusta niitä siirtymisiä. Avoimessa ei tarvitse muuta kuin istu-maahan-istu-maahan siirtymät.

Seuraaminen irti, maahanmeno seuraamisen yhteydessä, seisominen seuraamisen yhteydessä, noutaminen ja estehyppy ovat kertoimella 2.

Seuraamisessa ei ole muutoksia edelliseen luokkaan. Pitsi että sen osuus vähenee!! Eiköhän me se jotenkin suoriteta.

maahanmeno seuraamisen yhteydessä. Ennakointi poistuu, kun Minttu ei enää tiedä ulkoa liikkeiden suoritusjärjestystä. Minttu kestää hyvin sen että palaan taakse ja siirryn vasta siitä sivulle.

seisominen seuraamisen yhteydessä. sama juttu, ihan ok liike.

Noutaminen. Aiemmin ollut inhokkiliike. Ollaan rakennettu pienistä paloista uudestaan.

estehyppy. Kokeilin kesällä ja tekee se sen avoimenkin malliin. Harjoittelu ei tuota ongelmaa, kun on oma este.


Aika positiiviselta vaikuttais. Aikaa kokeeseen on kuukausi, hieman reilu. Siinä ajassa ehtii hioa liikkeitä kuntoon. Ja jos juoksu tulee, saa rahat takaisin.

TESTI:
Mintun kanssa testasin uusia liikkeitä.

Ensin otin Mintun vauhdista vierelle ja seuruutin pienen pätkän, käsky "mahan". Minttu meni heti maate. Palasin Mintun läheltä sen taakse noin 3 metrin päähän. Siitä takaisin vierelle. Huomasin menneeni liian taakse suhteessa Minttuun ja korjasin omaa paikkaani, siinä vaiheessa Minttu istui. Otimme minun siirtymiseni makaavan Mintun vierelle uudestaan.

Testasin kaukokäskyt. Minttu maahan ja minä viiden metrin päähän. Otin koko sarjan ja Minttu suoritti sen täysin oikein. Hämmennyin ja koitin lyhyemmällä matkalla uudestaan. Sitten ei enää mennytkään niin putkeen. Mintulla on siis haju asiasta ja se osaa aika hyvin. Toistojen tuomaa varmuutta sillä ei vielä ole. Yleensä toisella "istu" käskyllä se pompsauttaa takapuoltaan sen 10-15 cm eteenpäin. Tämä me karsitaan heti pois ja hyväksytään vain oikeat siirtymät.

Pysäytetty luoksetulo. Pari ensimmäistä meni 2/3 matkaa juoksemiseen ja sitten pysähtymiseen hitaasti. Välillä piti ottaa läpijuoksuja, sillä muuten tuo alkaa epäröidä ja ennakoida.. "pitikö mun lähtee täältä sun luo vai ei"... tyylillä. Minä tiedän että tämän Minttu osaa. Täytyy harjoitella tuolla pitemmälläkin matkalla. Eiköhän tämäkin ala sujua taas.

Nouto. Otin Mintun vierelle, tähdensin paikallapysymistä "paikka" sanalla. Heitin kapulan kauas, ja odottelin hetken. Sitten käsky "ota". Minttu meni suoraviivaisesti kapulalle, nosti sen maasta ja palasi luokseni. Mietin että pitäisikö minun pakittaa ja eleillä edelleen ohjata se oikeaan paikkaan. jäin kuitenkin jäkittämään jalansijoilleni. Minttu toi kapulan suoraan vierelleni ja mie ehdin hyvin ottaa sen suusta sen. Luovutus osa on ehkä vielä hieman hätäinen, mutta se on pientä näin loistavassa suorituksessa!!

Annoin kapulan Mintulle suuhun ja se sai leikkiä sillä. Mitä tahansa, kunhan kapula on kiva kaveri edelleen. Minttu juoksenteli riemurinkiä kapula suussaan. Oikein hyvä treeni. Ehkä me voitais ilmoittautua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti