torstai 20. joulukuuta 2007

nakin mittanen toko.


Kummallekkin otettiin nakin mittainen toko ennen iltaruokaa. Vein ne läheiselle valaistulle parkkipaikalle.
Minttu ensin.

Mintun ongelma on löysä seuraaminen ja ennakoiminen.
Ajattelin sitten ottaa hihnassa seuraamisen ja heti perään seuraamisen irti. Ne meni ihan hyvin ja intoakin riitti.

Sitten seuraavaksi otin 15-20 metrin mittaisia suoria seuraamispätkiä. Niissä Minttu aina päättelee, että nyt tulee jäädä seisomaan. Nytkin se alkoi hidastaa ensimmäisten kolmen seuraamispätkän aikana. Annoin toisen käskyn ja naksutin aina oikein kiinteästä seuraamisesta ja kontaktin tapaisesta.
Menin vielä yhden pätkän, jonka aikana Minttu ei hidastellut.

Sitten liikkeestä maahanmeno. Ensin pitempi alkupätkä ja Ma-han! käsky. Minttu jäi hitaasti seisomaan. Annoin toisen käskyn. Pysyi hyvin maassa.
Toinen yritys, sama juttu.
Kolmannella kerralla Minttu meni maahan, tosin mie elehdin aika voimakkaasti päällä ja kropalla. Tämä liike on siis erittäin epävarma. Se joko jää seisomaan, ennakoi ja menee maahan ennen aikojaan tai keksii jotain muuta.

Sitten otin luoksetulon. Siinä se lähti ensimmäisen askeleen laukalla, hidasti raviin 5 metrin ajaksi ja siirtyi sitten laukalle ja tuli vierelle. Vino loppuasento. Tämäkin kaipaa virittämistä.

Liikkeestä seisominen. Onnistui erittäin loistavasti. Hyvä Minttu!

Kokonaisuudessaan treeni oli puuduttavaa seuraamista, mutta tulipa ongelmakohdat kaivettua esiin.

Ilona:
Tuo kiihkosta kiljuva, hihnan päässä riemuvoltteja heittävä apina..

Ensin ravistettiin kahdesti ja harjoiteltiin perusasentoa. Kyllä se sieltä löytyi. Volyymikin lähti suorituksista toisella ravistuksella. Ilona TYÖSKENTELI ja Ilona TEKI ja Ilona KUUNTELI ja Ilona TOTEUTTI. Kaikki suurella sydämellä ja valtavalla kiihkolla ja innolla.

Ensin tylsä seuraaminen. Tahtoi edisttää, joten siirryttiin jyrään-päälle-jos-olet-edessäni käännöksiin ja siitä siirryttiin silmukan kiertämiseen kahteen suuntaan. Kontakti pysyi kokoajan. Paikka oli hieman hakusessa.

Ilona oli valtavan energinen. Käskin sen vierelle ja maahan. Ping-pong Ilona meni maahan ja nousi ylös. Pieni muistutus nappaamalla niskanahasta kiinni. Ilona rauhoittui ja malttoi mennä maahan. Sanoin paikka ja menin 20 metrin päähän. Takaa ajoi auto ja poistui takavasemmalle. Makuutin Ilonaa ainoastaan puoli minuuttia. Se pysyi hyvin maassa.

Liikkeestä maahan onnistui täydellisesti ja liikkeestä seisominen.  Lopuilla nakin paloilla terästettiin perusasennon oikeaa paikkaa. En antanut käskyä. Siirryin vain uuteen paikkaan. Kun Ilona tuli vierelle ja katsoa nakotti silmiin, se sai naksun ja namin.

Yhteenveto: Pikku-orava saa olla treenitauolla. Minttu paineistuu yli.energisestä ja riehakkaasta apinasta. Mintulla on toko koe 5.1. Siihen mennessä pitäisi päästä näistä alokasluokan ongelmista yli. Koitetaan treenata Minttua ihan ilman Ilonaa ja hakea se viimeien ykkönen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti